Motosiklet İle İlgili Belgesel Önerileri/ Some Motorcycling Documentary Suggestions


İlk motosikletim 2010 yılında arkadaşım Ufuk'tan aldığım ve İzmir'den otobüsle AŞTİ'ye gelen aşağıda görülen 2004 model Honda XL 200 idi.Aynı yılın sonuna doğru sarı bir BMW F 650 GS almak için satarak hayatımda vermiş olduğum hatalı kararlardan birine imza attım, kaşe bastım.O günden beri  motorsuz motorculardanım.Bu boşluğu doldurmak adına olabildiğince çok belgesel ve döküman görmeye çalışıyorum.
Aşağıda aralarından seçtiğim bazı belgeselleri bulabilirsiniz.
Kawasaki KLR 650 yazısı burada
My 2004 Honda XL 200 ( Foto:Bahadir Elverdi)

To Watch List
* Long Way Round  (2004)
Charlie Boorman ve Ewan Mcgregor'un  Londra -New York arasını BMW R 1150 GS Adventure ile yaptıkları (KTM'in yabapileceklerine inanmadığı için vermediği motorlar nedeniyle) 20.000 mil ve 115 gün süren motosiklet belgeseli.BBC'de seri olarak yayınlanmış o dönemde.Kazakistan, Sibirya, Moğolistan coğrafyasının mükemmelliği ve aza sahip olmalarına rağmen cömert olabilmeyi başarabilmiş insanlara tanıklık etmemizi sağlayan ve her motorcuyu kışkırtan unutulmaz Road of Bones'u barındıran bir belgesel.Ayrıntılar
Long way round sitesinden alınmıştır.


*Long Way Down 2007
Yine aynı ekibin  John o' Groats'tan Cape Town'a kadar olan yolda Avrupa'nın bir kısmı başta olmak üzere muhteşem Afrika coğrafyasıyla hafızaya kazınan bir başka belgesel.Bu maceradaki motorları ise BMW R1200GS Adventure.
Her iki belgeselde de Unicef için projelere dikkat çekmek için organizasyonun bazı noktalarına uğruyorlar.
Long Way Down sitesinden alınmıştır.

Detaylar





*Mondo Enduro 1995-1996
Suzuki DR 350 dual Sport ile yapılmış kült bir dünya turu belgeseli.
Bu belgeselin bir bölümünde Türkiye'yi geçiyor olmaları nostaljik etkiler yaratıyor.Yolculuk boyunca süper salaşlar ve bu durum ekibe derin sempati+saygı duymanıza neden oluyor.
Webden alınmıştır.

Detaylar

*Red Bull Romaniacs 2008

Profesyonel Snowboard sporcusu olan Martin Freinademetz'in organizatörlüğünde 2004 yılından beri yapılan hard enduro bir rally olan bu organizasyonu 2008 belgeselinde motosiklet sürme becerilerinin Karpatlar'da ne denli sınırlarda zorlandığını benzersiz bir coğrafyada hazırlanmış parkurda öğreniyorsunuz.
webden alınmıştır

Detaylar

*Race to Dakar 2006
Long Way Down & Round tv serilerinden tanıdığımız Charley Boorman, Simon Pavey ve Matt Hall'dan oluşan ekibin Dakar Rallisi hazırlık aşamasını ve sonrasında yarışını konu alan bir tv serisi.
Charley Boorman sitesinden alınmıştır

Detaylar

*Dust to Glory 2005

Meksika'da düzenlenen Baja 1000 off-road macera yarışında çeşitli  araçlar birlikte yarışıyor.
webden alınmıştır

*Terra Circa 2000
 Mondo Enduro ekibi yarım kalan işi tamamlamak için yeniden yola çıkıyor.
Ready to go. (webden alınmıştır)

Dünyanın önde gelen efsanevi 8 motosiklet üreticisinin (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, BMW, Ducati, MV Agusta, and Bimota ) tarihçelerini, üretimlerini ve çeşitli modellerini ele alan  bir tv serisi. 


*One Crazy Ride 2009
Gaurav Jani adlı motorcu tarafından çekilen bu belgeselde birkaç arkadaşın Hindistan'da yaptığı motosiklet ekspedisyonu anlatılıyor.21 film festivalinde 11 ödül almış bir belgesel.İnsanı zaman zaman tebessüm ettiren, zaman zaman ise duygusallığa iten bir kurgu mevcut.

Detaylar

Note: Above list of documentaries are all about motorcycling.Touring around the world, visiting the lands that few vehicles exist.Including team works, problems, fun, different cultures, adventure, mother nature, motorcycles etc.A great to watch list for all riders.Inspirational and motivational visuals for all who are planning to do that kind of trip.

Popüler Yayınlar